Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Многослойни етикети и тяхното приложение

Многослойни етикети и тяхното приложение

Трислойни и двуслойни етикети

 

В днешно време многослойните самозалепващи етикети намират голямо приложение, тъй като опаковката на продуктите трябва да предоставя все повече и повече информация. Те са гъвкаво решение за маркиране на продукти с голямо количество информация, като в същото време запазват естетичния вид на опаковката.

 

Многослойните етикети все по-често се използват като например фармацевтични и медицински етикети, защото тези приложения често изискват двуфункционален етикет. Те са също иновативен начин за маркетингови стратегии и предоставяне на многоезична информация и др.

 

Многослойните етикети също се наричат многопластови, двуслойни, двулицеви, трилицеви или многолицеви самозалепващи етикети. Те се състоят от два или три слоя етикети. По този начин с размер като на еднослоен / обикновен самозалепващ етикет, може да се публикува информация за продукта на три или дори пет страници. Така се осигурява място за максимално количество информация върху много малка площ от етикетирания продукт.

 

Слоевете на тези етикети могат да се отлепват и залепват многократно с цел прочитане на отпечатаната информация. При отлепяне на първия слой на многослоен самозалепващ етикет се появява друга информация, изписана на долния слой. Когато горните слоеве се отлепят, те запазват адхезивните си свойства и могат да се залепят повторно върху друга повърхност като опаковъчен лист, поръчка или друг документ.

 

Върху тях можете да отпечатате многоезични преводи, информация за хранителното съдържание, различни видове допълнителна информация за продукта, правна информация и данни за фирмата производител. 

 

Подходящи са за продукти и предмети с плоски и извити повърхности, както и такива с неправилна форма. Многослойните етикети често се поставят на дъното, страничната част или горната част на даден продукт или неговата опаковка. Мястото на поставяне на етикета зависи от желанието на производителите.

 

Двулицевите етикети представляват нормални самозалепващи етикети, които обаче имат отпечатък и на гърба, върху лепилния слой. Те са подходящи за продукти с прозрачни повърхности.

 

Многослойните самозалепващи етикети намират приложение главно в хранително-вкусовата промишленост и козметиката. Много често се използват също и за химически и фармацевтични продукти, защото за тези продукти се изисква голямо количество информацията да присъства директно върху продукта.

 

Многопластовите етикети са идеално подходящи за тези индустрии. Това се дължи на факта, че през последните години регулаторните изисквания за количеството информация, записана в етикетите, се променят много бързо. В днешно време, етикетите за тези сектори трябва да съдържат много голямо количество данни.

 

Как са направени многослойните самозалепващи етикети?

Многослойният етикет се състои от самозалепващ етикет, поставен върху друг самозалепващ етикет. В единия си край слоевете са здраво залепени един за друг и не могат да бъдат разделени. Поради приликата с книга, понякога тези етикети ги наричат буклет (booklet). Най-долният слой съдържа силно лепило, придържащо целия етикет към Вашия продукт. Горните етикети използват уникално лепило, което позволява да се отлепи съответният слой, да се прочете допълнителната информация отдолу и да се залепи отново лесно.

 

Многопластовите етикети най-често са изработени от хартия или фолио като полиетилен или полипропилен. Произвеждат се с конвенциални технологии за печат като флексо печат. Етикетите могат да имат гланцово или матово покритие.

 

Разнообразието и гъвкавостта на тези етикети ще Ви помогнат да предоставите повече информация на потребителите, без да усложнявате дизайна на Вашия етикет. Многослойните етикети са икономична алтернатива за отпечатване на подробна информация за продукта.

 

Дилком България произвежда персонализирани многослойни етикети, подходящи за различни индустрии. Те са икономично решение за маркиране на продукти с голямо количество текст, изображения и баркодове. За повече информация или поръчка на многослойните самозалепващи етикети, моля да се свържете с нашите специалисти на имейл sales@dilcom.com. Те с удоволствие ще Ви помогнат да намерите най-подходящо решение за Вашия продукт и марка. 

  

Дилком произвежда и други видове нестандартни етикети - водоразтворими етикети, картонени етикети за разнообразни приложения, етикети за бижута и билети, отпечатани със специална термотрансферна лента.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари